Wat kunt u doen in de omgeving?

Vakantie in Bergen aan Zee

Relaxen bij een strandpaviljoen, zwemmen in de Noordzee of wandelen langs de kust? Het kan in Bergen aan Zee. Een gezellig en kleinschalig dorp met een vrij toegankelijk strand. Aan de noordzijde is een strandgedeelte voor naaktrecreatie.

Van alles te doen

Maar ook voor natuurliefhebbers en sportievelingen is er genoeg te doen. Zoals tennissen in het dorp. Vliegeren op het strand. Surfen op zee. Of paardrijden in de duinen. Op acht kilometer van onze villa is de 18-holes golfbaan Sluispolder. Bergen aan Zee is omgeven door een uitgestrekt natuurreservaat met duin, bos en heide. Daar zijn uitgebreide wandel- en fietsroutes (ook voor mountainbikers).

Via Freebee Map vindt u verschillende fietsroutes in Noord-Holland via de knooppunten. Klik op de link of scan de QR-code om de route te volgen.

bergen aan zee strand

Kunstenaarsdorp Bergen

Op vijf kilometer afstand ligt Bergen, een oud kunstenaarsdorp. Breng een bezoek aan museum Kranenburgh. Het beschikt over een uitgebreide collectie van kunstenaars van De Bergense School. Maar er zijn ook wisselende tentoonstellingen van hedendaagse schilders, beeldhouwers, fotografen, architecten, dichters en componisten. Of ontdek de galerieën en gezellige winkeltjes. Bergen heeft ook een ruim aanbod aan eetcafés en restaurants.

De Egmonden

In de nabijgelegen Egmonden (Egmond aan Zee, Egmond aan den Hoef en Egmond Binnen) kunt u ook van alles ondernemen. Rond het Pompplein in Egmond aan Zee vindt u veel cafés en restaurants. Winkelen kan in de Voorstraat.

In Egmond aan den Hoef is een rondleiding mogelijk in Brouwerij Egmond (met of zonder proeverij). In dit dorpje zijn ook nog de fundamenten en de slotgracht te zien van het oude kasteel Slot op den Hoef aan de Slotweg. In het voorjaar (begin april-half mei) staan de bollenvelden in bloei.

Egmond Binnen is bekend om de ‘blonde’ duinen die opener zijn dan die van het omliggende gebied. In het dorp staat de oudste abdij van Nederland, de Sint-Adelbertabdij. Opgericht in de tiende eeuw. De abdij heeft ook een winkel; in de kerstweken is er een enorme verzameling kerststallen te bewonderen.

alkmaar villa parnassia

Kaas en grachten

Alkmaar (tien kilometer van de villa) is beroemd om zijn vrijdagse kaasmarkt, de pittoreske grachten met patriciërshuizen en gezellige winkelstraten. Of wat dacht u van een bezoek aan het Beatles Museum?

VOC-stadjes

Met de auto bent u binnen een uur in Amsterdam, Haarlem, Den Helder en de mooie middeleeuwse VOC-stadjes Hoorn, Enkhuizen en Medemblik, aan het IJsselmeer.

In Enkhuizen is het Zuiderzeemuseum. Meer dan honderdveertig historische gebouwen van rond de voormalige Zuiderzee vormen een compleet dorp. In het binnenmuseum zijn wisselende tentoonstellingen te bezoeken.

Museum BroekerVeiling

In Broek op Langedijk staat de oudste veiling ter wereld. Tegenwoordig is het een museum (binnen en buiten). Leer er alles over hoe een groenteveiling ruim een eeuw geleden verliep.

Landgoed Hoenderdaell

Het landgoed in Anna Paulowna heeft, naast een dierentuin, een stiltegebied waar u goed kunt wandelen. Door afgravingen en ophogingen zijn hier hoogteverschillen ontstaan, waardoor er een grote diversiteit aan flora is. Edelherten, emoes, nandoes en Schotse Hooglanders lopen er vrij rond.

HotelNassau2020-2354