Wat kunt u doen in de omgeving?

villa parnassia

Vakantie in Bergen aan Zee

Relaxen bij een strandpaviljoen, zwemmen in de Noordzee of wandelen langs de kust? Het kan in Bergen aan Zee. Een gezellig en kleinschalig dorp met een vrij toegankelijk strand. Aan de noordzijde is een strandgedeelte voor naaktrecreatie.

Van alles te doen

Maar ook voor natuurliefhebbers en sportievelingen is er genoeg te doen. Zoals tennissen in het dorp. Vliegeren op het strand. Surfen of parasailen op zee. Of mountainbiken of paardrijden in de duinen. Op acht kilometer van onze villa is de 18-holes golfbaan Sluispolder. Bergen aan Zee is omgeven door een uitgestrekt natuurreservaat met duin, bos en heide. Daar zijn uitgebreide fiets- en wandelroutes.

bergen aan zee strand

Blauwe Vlag

Bergen aan Zee heeft de zogeheten ‘Blauwe Vlag’ met ECO-label dat staat voor schoon en veilig water, mooie natuur en gezond milieu.

Kunstenaarsdorp Bergen

Op vijf kilometer afstand ligt Bergen, een oud kunstenaarsdorp. Breng een bezoek aan museum Kranenburg. Ontdek de galerieën en gezellige winkeltjes. Of plof neer op een van de terrasjes. Bergen heeft ook een ruim aanbod aan eetcafés en restaurants.

Kaas en grachten

Alkmaar (tien kilometer van de villa) is beroemd om zijn vrijdagse kaasmarkt, de pittoreske grachten met patriciërshuizen en gezellige winkelstraten.

VOC-stadjes

Met de auto bent u binnen een uur in Amsterdam, Haarlem, Den Helder en de mooie middeleeuwse VOC-stadjes Hoorn, Enkhuizen en Medemblik, aan het IJsselmeer.

alkmaar villa parnassia